De originale rå og enkle lamper fra BAY & STORM er vores egen unikke lampeserie. De er resultatet af det kreative samarbejde mellem Charlotte Storm og lysdesignets 'grand ol' man', cand.arch. og lysdesigner, Asger Bay Christiansen v. Laboratoriet Lys og Syn.

Med deres stærke og uforfalskede udtryk, fortæller lamperne en ærlig historie om funktionalitet, simplicitet og fremfor alt, uovertruffent lys.

Den på Bornholm håndbyggede lampefamilie omfatter i alt syv eksklusive indendørslamper og to udendørslamper. Alle fremstillet af  unikke originale rå jernrør, messing og det smukke varme træ. De giver dig mulighed for at ​opleve, hvor stor betydning det har, at lyset er rart og imødekommende. Lamperne opstod oprindeligt på baggrund af Charlottes ønske om et helt enkelt og råt lampedesign kombineret med den bedst tænkelige lysteknik fra LED. Lamperne bygges og sælges kun i Storms Rum på Bornholm.

lampefamilien

 

»Lamperne er designet for på den ene side at give det ultimativt bedste lys for øjet - human belysning, og på den anden side at være så enkle og fremstå så rent, med klare materialevalg, at de vil fungere i de fleste miljøer, også om 20 år.«

 
BORDLAMPE
bayogstorm-bordlamper.jpg
Ø6 / H:55 cm kr. 3.450,-
inkl. Bay&Storm lyskilde og skindrundel til borskåner.
LOFT- & VÆGLAMPE
bay-storm-produkter-2020-web-011.jpg
Ø6 x 14cm :kr. 2.950,-
inkl.Bay&Storm lyskilde.
extra afstandsrør 10 cm: 235,-
LOFT- og vægLAMPE
bay-storm-produkter-2020-web-010.jpg
Ø8 x 19 cm: kr. 3.150,-
inkl.Bay&Storm lyskilde.
extra afstandsrør 10/20cm:kr. 235,-
 
 PENDEL
bayogstorm-pendler.jpg
Ø6 x 14cm :kr. 1.890,-
Ø8 x 19cm :kr. 2.090,-
inkl. Bay&Storm lyskilde
KOLIBRI PENDEL
bay-storm-202109-web-201.jpg
Ø6x10 cm:  kr. 2.280,-
inkl.Bay&Storm  lyskilde
 
gulvlampe
bayogstorm-gulvlampe.jpg
Ø8/ h135cm :kr. 4.990
inkl.Bay&Storm lyskilde.
skindrundel til gulv
 
Udendørs på væg
afslutningsrør
udendørs m. stolpe
_o4a8666-juni-web.jpg
_o4a8646-juni-web.jpg
bayogstorm-afslutningsroer.jpg
Ø8 x 128 cm:  kr. 4.700,-
inkl. Bay&Storm lyskilde
Ø8 x 19cm:  kr. 3.200,-
inkl. Bay&Storm lyskilde
Designet til max højde 160cm
10cm eller 20cm kr. 135,-

Bestil din lampe eller bog

Sådan gør du

Du bestiller din originale rå BAY & STORM jernlampe og/eller Asgers bog "Human belysning", ved at udfylde formularen med dine kontaktoplysninger og hvad du ønsker.

Når vi har modtaget din bestilling, modtager du en bekræftelse med den endelige pris, inkl. forsendelse.

Vi bruger standardtaksterne fra GLS.

 

Alle lamper har en 2-års garanti, er dæmpbare og leveres med Bay&Storms egne lyskilder. De har alle en unik overflade der svinger i farven grå... og med følgende specifikationer:

  • Høj farvegengivelse

  • 2700 Kelvin

  • Energiklasse A+

  • Diode / LED,  GU10 eller E27

  • alle pendler har mulighed for et afslutningsrør på 10 eller 20 cm. Det er samme slags som vi bruger på væg, bord og gulvlampen.

  • alle loft/væg lamper har mulighed for 10 cm afstandsrør, som monteres v. bestilling.

  • koblingsdåser i mørk træ sælges også separat for 500,- mål: Ø9,5cm x 2cm

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive, hvis du har spørgsmål. Asger træffes på www.lyssyn.dk

"Human belysning bliver også nogle gange kaldt for solskinslys. Det er et belysningsprincip, der ganske enkelt giver livsglæde, ligesom vores naturlige sol og baner således vejen for at få gode oplevelser i livet - uanset om man er der hjemme, på arbejde, i skole eller i børnehave. Og det er vel det , der er det vigtigt : At have det så godt som muligt.

Mit ønske med denne bog om de humane belysningsprincipper er, at videregive den viden og erfaring, jeg har tilegnet mig siden 1972 - som praktiker, teoretiker, forsker, underviser og designer - på en let forståelig måde. Mit håb er, at så mange almindelige og ualmindelige mennesker som muligt vil blive inspireret af bogen og gå ud og forbedre belysningen, hvor de bor og arbejder - og opleve solskin i livet, også på en gråvejrsdag"

Asger BC,  cand.arch.

UDFYLD FORMULAREN

 

Bogudgivelse 22.  august  2020 på

Bornholms Kunstmuseum

 "Human Belysning - solskinslys på en gråvejrsdag" 

af Asger Bay Christiansen, cand. arch. og designer.

168 sider , 30x30 cm hardbook , med gode råd om lys i

tekst og tegninger.

kr. 450,- + forsendelse med GLS 49,-

Bestil og betal din bog i formularen ovenfor, så sender vi  med GLS og faktura får du  på mail.

Solskinslys på en gråvejrsdag

»Lys er så vigtigt i hverdagen - for os alle. Lys former rum, humør, energi, mulighed for løsninger, for koncentration, indlæring og skønhed. Men vi har vænnet os til dårligt lys, selv i Danmark, PH’s land. Mange års massive reklamer for de dårlige energisparepærer har næsten ødelagt dansk lyskultur. Men der er nye muligheder.

 

Lys sætter dit humør; tænk på mavefornemmelsen en solskinsmorgen i modsætning til en gråvejrsmorgen! Hvorfor har alle kontorer så gråvejerslys? Man undres. Bare en dårlig vane måske?

 

Hvad gør man? -Ja det er jo ganske enkelt, mener vi. Man går med øjet og hjernen, og hjælper og støtter, hvor der er behov. Øjet ser ved hjælp af kontraster, så selvfølgelig er det vigtigt at skabe forskelle med gode luminansvariationer i alle rum, at skabe rum i rummet med lyset.

 

Øjet skal bruge 1.200 farvenuancer for at se skarpt i sort/hvid, så selvfølgelig bruger vi kun lyskilder med Ra værdi 95-100 som har 1100-1200 farver. Mod energisparerpærer der kun har 9 farver.

Hjernen bliver iøvrigt forvirret, hvis lyset flimrer eller pulserer med 50 Hz som strømmen har, så derfor bruger vi kun stabile lyskilder.

 

Du behøver ikke at forstå og lære om lys for at nyde den fantastiske ro og præg af velvære, der er i lamperne med humant lys«.

- Charlotte & Asger

Fakta om lamperne

Pendlen

Denne lampe bruges enten over borde og arbejdsflader, fx 80 cm over bordet. De blænder ikke selvom de hænger højt, da lyskilden er trukket lidt ind i det mørke rør. Pendlerne kan også bruges som gang- eller trappelys placeret 220 cm over gulv. Her giver de et flot sprudlende solskinslys, uden at blænde. Hæng dem evt. asymmetrisk i gangen, så bliver lyset et trin mere spændende.
 

Loftslampen

Denne lampe placeres normalt 50 cm foran det, de skal lyse på, væggen eller f.eks. et skab. Lampen rettes ned mod fejelisten mellem gulv og væg, så fordeles lyset smukt ned over væggen.
 

Væglampen

Denne lampe bruges som sengelampe, eller læselampe ved f.eks. en sofa, men de kan også bruges over et køkkenbord, eller lignende.
 

Bordlampen

Denne lampe placeres til venstre for den arbejdende person og skal lyse på tværs af synsretningen, så vil teksten fremstå klart og uden spejlinger.
 

Gulvlampen

Denne lampe bruges bag en lænestol, så har man godt og blændfrit  lys til f.eks. at læse eller strikke.
 

Udendørslampen

Denne lampe placeres på væggen eller på stolpe på terrassen. Den lyser nedad således, at man stadig kan nyde stjerner og månen, hvis de er oppe. De lyser kun lidt ind på muren, da det jo ikke er her der er brug for lyset, det er tværtimod på jorden foran huset, hvor man går. Disse lamper bliver hurtigt smukt rustrøde. Giv dem evt. mat lak.

Designet til at hænge max. 160 cm over jord.

kontakt os for yderligere info : Asger 20182086