top of page

BAY & STORM lampefamilien.

De originale rå og enkle lamper fra BAY & STORM er vores egen unikke lampeserie. De er resultatet af det kreative samarbejde mellem Charlotte Storm og lysdesignets 'grand ol' man', cand.arch. og lysdesigner, Asger Bay Christiansen v. Laboratoriet Lys og Syn.

Med deres stærke og uforfalskede udtryk, fortæller lamperne en ærlig historie om funktionalitet, simplicitet og fremfor alt, uovertruffent lys.

Den på Bornholm håndbyggede lampefamilie omfatter i alt syv eksklusive indendørslamper og en udendørslampe. Alle fremstillet af unikke originale rå jernrør, messing og det smukke varme træ. De giver dig mulighed for at ​opleve, hvor stor betydning det har, at lyset er rart og imødekommende. Lamperne opstod oprindeligt på baggrund af Charlottes ønske om et helt enkelt og råt lampedesign kombineret med den bedst tænkelige lysteknik fra LED. Lamperne bygges og sælges kun i Storms Rum på Bornholm. Det er godt.

lampefamilien

Charlotte serien

»Lamperne er designet for på den ene side at give det ultimativt bedste lys for øjet - human belysning, og på den anden side at være så enkle og fremstå så rent, med klare materialevalg, at de vil fungere i de fleste miljøer, også om 20 år.«

Priser
BORDLAMPE
bay-storm-marts-22.bordlampe.jpg
Ø6 / H:55 cm kr. 3.450,-
inkl. Bay&Storm lyskilde og skindrundel til borskåner.
LOFT- & VÆGLAMPE
bay-storm-marts-22-loft/vaeg.jpg
Ø6 x 14cm :kr. 3.150,-
inkl.Bay&Storm lyskilde.
 
LOFT- og vægLAMPE
bay-storm-marts-22 loft_vaeg.jpg
Ø8 x 19 cm: kr. 3.350,-
inkl.Bay&Storm lyskilde.
 
 PENDEL
bay-storm-marts-22 pendel.jpg
Ø6 x 14cm :kr. 1.890,-
Ø8 x 19cm :kr. 2.090,-
inkl. Bay&Storm lyskilde
KOLIBRI PENDEL
bay-storm-202109-web-201.jpg
Ø6x10 cm:  kr. 2.290,-
inkl.Bay&Storm  lyskilde
 
gulvlampe
bayogstorm-gulvlampe.jpg
Ø8/ h135cm :kr. 4.990
inkl.Bay&Storm lyskilde.
skindrundel til gulv
 Brumbassen & BEE
Udendørs på væg
Overflade struktur
BeeogBrumbass
Ø18 x 16cm : 2950,-
Ø12 x 12cm : 1900,-
inkl. B
ay&Storm lyskilde.

 
_o4a8646-juni-web.jpg
Ø8 x 19cm:  kr. 3.500,-
inkl. Bay&Storm lyskilde
Designet til max højde 160cm
bay-storm-22-struktur.jpg
Alle vores lamper er rå og unikke i sit udtryk.
Ikke 2 er helt ens.
Bestilling

Bestil din bog

Lær principperne om God belysning
Human belysning.jpg

Human belysning bliver også nogle gange kaldt for solskinslys.

 

Det er et belysningsprincip, der ganske enkelt giver livsglæde, ligesom vores naturlige sol og baner således vejen for at få gode oplevelser i livet - uanset om man er der hjemme, på arbejde, i skole eller i børnehave. Og det er vel det , der er det vigtigt : At have det så godt som muligt.

Mit ønske med denne bog om de humane belysningsprincipper er, at videregive den viden og erfaring, jeg har tilegnet mig siden 1972 - som praktiker, teoretiker, forsker, underviser og lampe-designer - på en let forståelig måde.

 

Mit håb er, at så mange almindelige og ualmindelige mennesker som muligt vil blive inspireret af bogen og gå ud og forbedre belysningen, hvor de bor og arbejder - og opleve solskin i livet, også på en gråvejrsdag"

Asger Bay Christensen,  cand.arch.

Bestil bogen
kr. 299,- + forsendelse med GLS 50,- ialt 349,-

Overfør 349,- på MobilePay til: 31283. Ligeså snart vi kan se din overførsel hos os, sender vi bogen til dig. Du modtager kvittering på e-mail/sms

Har du brug for EAN-faktura, skal du blot angive dette i 'besked'-feltet. Indsæt gerne EAN-nummeret direkte.

 

INFO OM BOGEN

 

Vi holdt bogreception 22. august 2020 på Bornholms Kunstmuseum .

 

"Human Belysning - solskinslys på en gråvejrsdag"  af Asger Bay Christiansen, cand. arch. og designer.

 

168 sider , 30x30 cm hardbook, med gode råd om godt lys i tekst og Asgers egne tegninger.

kr. 299,- + forsendelse med GLS 50,-

Bestil og betal din bog i formularen ovenfor, så sender vi  med GLS og kvittering får du på mail.

Solskinslys på en gråvejrsdag

»Lys er så vigtigt i hverdagen - for os alle. Lys former rum, humør, energi, mulighed for løsninger, for koncentration, indlæring og skønhed. Men vi har vænnet os til dårligt lys, selv i Danmark, PH’s land. Mange års massive reklamer for de dårlige energisparepærer har næsten ødelagt dansk lyskultur. Men der er nye muligheder.

 

Lys sætter dit humør; tænk på mavefornemmelsen en solskinsmorgen i modsætning til en gråvejrsmorgen! Hvorfor har alle kontorer så gråvejerslys? Man undres. Bare en dårlig vane måske?

 

Hvad gør man? -Ja det er jo ganske enkelt, mener vi. Man går med øjet og hjernen, og hjælper og støtter, hvor der er behov. Øjet ser ved hjælp af kontraster, så selvfølgelig er det vigtigt at skabe forskelle med gode luminansvariationer i alle rum, at skabe rum i rummet med lyset.

 

Øjet skal bruge 1.200 farvenuancer for at se skarpt i sort/hvid, så selvfølgelig bruger vi kun lyskilder med Ra værdi 95-100 som har 1100-1200 farver. Mod energisparerpærer der kun har 9 farver.

Hjernen bliver iøvrigt forvirret, hvis lyset flimrer eller pulserer med 50 Hz som strømmen har, så derfor bruger vi kun stabile lyskilder.

 

Du behøver ikke at forstå og lære om lys for at nyde den fantastiske ro og præg af velvære, der er i lamperne med humant lys«.

- Charlotte & Asger

Fakta om lamperne

Pendlen

Denne lampe bruges enten over borde og arbejdsflader, fx 75-80 cm over bordet. De blænder ikke selvom de hænger højt, da lyskilden er trukket tilbage. Pendlerne kan også bruges som gang- eller trappelys placeret 220 cm over gulv. Her giver de et flot sprudlende solskinslys, uden at blænde. Hæng dem evt. asymmetrisk i gangen, så bliver lyset et trin mere spændende.
 

Loftslampen

Denne lampe placeres normalt 50 cm foran det, den skal lyse på, væggen eller f.eks. et skab. Lampen rettes ned mod fejelisten mellem gulv og væg, så fordeles lyset smukt ned over væggen.
 

Væglampen

Denne lampe bruges som sengelampe på væg eller læselampe ved f.eks. en sofa, men de kan også bruges over et køkkenbord, eller lignende.
 

Bordlampen

Denne lampe placeres til venstre for den arbejdende person og skal lyse på tværs af synsretningen, så vil teksten fremstå klart og uden spejlinger.
 

Gulvlampen

Denne lampe bruges ved en lænestol/sofa , hvor du så får godt og blændfrit  lys til f.eks. at læse eller strikke.

(lampen kan ikke sendes med fragt)
 

Udendørslampen

Denne lampe placeres på væggen eller på stolpe, på terrassen ( vi leverer ikke stolper) .Den lyser nedad således, at man stadig kan nyde stjerner og månen, hvis de er oppe. De lyser kun lidt ind på muren, da det jo ikke er her der er brug for lyset, det er tværtimod på jorden foran huset, hvor man går. Disse lamper bliver hurtigt smukt rustrøde. Giv dem evt. mat lak når de er rustet pænt.

Designet til at hænge max. 160 cm over jord.

Bestil din lampe

Betil lamper
Sådan gør du

Du bestiller din originale rå BAY & STORM jernlampe fra Bornholm, ved at udfylde formularen med dine kontakt oplysninger og hvilke lamper du ønsker.

Når vi har modtaget din bestilling, modtager du en bekræftelse med den endelige pris, inkl. forsendelse.

Vi bruger standardtaksterne fra GLS.

Gulvlampen leverer vi gerne i København.

Alle lamper har normal 2-års garanti.

De rå lamper har alle et unikt udtryk da overfladen på stålet varierer i farven grå ... De monteres med Bay&Storms egne lyskilder, som er dæmpbare og flimmerfri og med følgende specifikationer:

  • Høj farvegengivelse, solskinslys

  • 2700 Kelvin, varmt lys

  • Bay&Storm Diode / LED,  GU10 eller E27

  • alle pendler har mulighed for et afslutningsrør på 10  cm. Det er samme slags som vi bruger på bord og gulvlampen.

  • alle loft/væg lamper er som standard monteret med koblingsbox i vores egen monteringsdåse af mørkt stål.

  • der medfølger en læderskåner  til gulv- og bordlampen.

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive, hvis du har spørgsmål. Asger BC træffes på www.lyssyn.dk

UDFYLD FORMULAREN
bottom of page